beauty

IPL Hårfjerning - Hvad kan det gøre for dig?

IPL Hårfjerning - Hvad kan det gøre for dig?

IPL står for Intense Pulsed Light eller på dansk Intens Pulserende Lys, som er en behandling, som beskadiger hårsækkene. Denne skade stopper hårvæksten. Vi mennesker har mange hårsække, som betyder at bedst effekt opnås med langvarig behandling.

IPL blev opfundet i 1992 af tre læger i USA, som prøvede at forbedre tilstanden Telangiectasias. I 1995 kom de første IPL maskiner på markedet, og siden er der sket rigtig meget.

Det bliver ofte omtalt som en hårlaser, hvilket ikke er rigtigt, da det ikke er laser, men meget intenst lys.

Ved blitz udsendes en intenst lysimpuls, hvilket påvirker melaninpigmentet i hårsækkene, og ødelægger dem. Da mørke hår indeholder mest melanin, virker IPL bedst på dem.

Modsat alle andre hårfjerningsmetoder, så giver IPL permanente resultater. Om man er vant til voks, trimmer eller skraber, så kommer hårene altid ud igen. Sådan er det ikke med IPL behandling.

Hårsække har fem faser, hvoraf kun en af disse faser har mulighed for effekt af IPL behandling. Det betyder at flere behandlinger er nødvendigt over tid. Resultater kan ses efter 3-12 uger alt afhængig af niveau samt hårtype. Optimale resultater ses efter 8-12 ugers behandling, da man her har behandlet flere hårsække under den fase, hvor de er modtagelige for det intense lys.

Det anbefales at behandle med 4-6 ugers mellemrum. Det afhænger af, hvor hurtig hårvækst man har, og er derfor meget individuelt. Du kan spare yderligere tid på hårfjerning ved at bruge vores IPL FastFlash 3-i-1 med Danmarks hurtigste blitzshastighed.

Det er især det mørke stof melanin, som rammes af IPL. Melanin findes i vores hår, og melatonin i vores hud. Det giver en begrænsning for mørktonede mennesker, da det kan give forbrændinger, ved brug af høj styrke under behandling. Derfor anbefaler vi, at mørktonede hudtyper sænker niveauet på deres IPL, og prøver sig frem. Noget begge vores IPL kan klare.

Behandling af lyse og røde hårtyper er minder effektiv, da disse typer har et lavt melanin niveau.

IPL har også en gavnlig effekt på huden. Behandling giver både hudforyngelse og hudopstramning. Det som kaldes Rejuvenation. Derudover kan IPL forbedre pigmenturegelmæssigheder samt karsprængninger.

Det er vigtigt, at huden behandles ren og hårfri. Derfor anbefales det, at man er tætbarberet, har fjernet makeup, foundation, selvbruner og pudder. På den måde sørger man for, at IPL behandling har optimal effekt på hårsækkene.

Hvis det er første gang, at du bruger en IPL, så start på et lavt niveau, og prøv dig frem. På den måde lærer du både maskinen og din krop at kende. Vi er kun interesseret i, at du får den bedste oplevelse og det bedste resultat!

Har du spørgsmål eller brug for vejledning, sidder vores support altid klar til at hjælpe dig.

    Læs næste

    Saunatæppe - Ren selvterapi
    Fordele ved Laserterapi

    Efterlad en kommentar

    Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.